ДЕНОТ НИЗ ФОТОГРАФИИ

Муслимаснки верници се качуваат на планината Мерси во рамнината Арафат во раните утрински часови за време на колуминацијата на годишниот хаџ аџилак во близина на светиот град Мека. Речиси три милиони муслимански верници во средата ја почнаа првата фаза од годишниот хаџ, движејќи се низ преполните улици од Големата џамија во Мека до огромниот камп во Мина, надвор од градот
Останати галерии