ДЕНОТ НИЗ ФОТОГРАФИИ

Градежни работници го јадат ручекот на челична греда 250 метри над земјата, на градежната локација за „РКА Билдинг“ во центарот „Рокфелер“ во Њујорк, на фотографија од 20 септември 1932 година. Историската слика „Ручек над висококатница“ е снимена пред 80 години.
Останати галерии