ДЕНОТ НИЗ ФОТОГРАФИИ

Хеликоптер на авганистанската полиција лета над храмот Хазрат Али каде Авганистанците ја прослауваат авганистанската нова година во Кабул. Авганистан го користи персискиот календар кој почнува од пролетната рамноденица. Календарот го зема за почеток датумот кога пророкот Мухамед се премести од Мека во Медина во 621 г.н.е. Според персискиот календар сега е 1391 година
Останати галерии