ДЕНОТ НИЗ ФОТОГРАФИИ

Пацифичкиот делфин Пикет плива со нејзиното двенеделно машко младенче во аквариумот „Шед“ во Чикаго. Помалку од 24 часа по раѓањето на Меморијалниот ден, младенчето почна да надминува неколку клучни пресвртници што се знак за успешен развој на новороденчето, како врзување со мајката и редовна нега.
Останати галерии