ДЕНОТ НИЗ ФОТОГРАФИИ

Девојка се одмора од обработка на земјата со нејзиното семејство во јужен Нигер. Експертите наведуваат дека иновациите и иницијативите ќе бидат од големо значење ако светот сака да се прехрани во претстојниве децении додека бројот на население бележи раст, градовите се шират, а климатските промени земаат замав. До 2050 година на планетава ќе и требаат најмалку 70 отсто повеќе храна
Останати галерии