Број 2865  четврток, 18 декември 2008
прва страница Архива контакт редакција маркетинг претплата
Втора страница
На прво место
Политика
Македонија
Економија
Хроника
Едиторијал
Анализа
Мислења
Писма
Свет
Култура
Спорт
Скопје
Забава
Некролог
Хороскоп
Што прават денеска
Фељтон

Претходен број


Site Meter
Писма

Долго чекање овластување

Драги Мечкаров, Скопје

Спроведување на дополнувањата од Законот за градба, односно за издавање овластувања за лица за проектирање, надзор и ревизија е поврзано со понатамошно издавање лиценци за работа на фирмите од областа на проектирањето, надзорот, ревизијата и изведувањето работи на објекти. Издавањето на овластувањата треба да се прави од страна на Комората за овластени архитекти и овластени инженери и тоа согласно со Правилникот што е објавен во „Службен весник на РМ“ кон крајот на октомври. Бидејќи јас и мои колеги од други области (машинство и градежништво) комплетната документација ја поднесовме на 5.11.2008 година, до денес (4.12.2008 г.) немаме добиено никаков конкретен одговор. Поточно, и покрај неколку пати остварените телефонски разговори и два пати писмени барања, до денес немам добиено дефинитивен одговор кога ќе ги добијам потребните овластувања. Да напоменам дека согласно со Правилникот, доколку комисијата нема забелешки во однос на доставената документација, таа е должна да ги издаде овластување во рок од седум дена.
Статијата е прочитана 65 пати.

Испрати коментар

Од: DO PREMIEROT
Датум: 18.12.2008 01:00:52
Vo niedna sosedna drzava okolu Makedonija ne mozeme veke da rabotime bez LICENCI a kamoli na posirok region vo Evropa. Apsolutno ne e jasno kako moze komisijata da nema izdadeno uste ni edna licenca. 6 meseci 2000 Inzeneri cekaat milost od Komorata koja glavna cel ima da sobira clanarina a ne da go razviva stopanstvoto. Molime novinarite da go istrazat slucajot.

Најди! во Утрински
Барај со НАБУ
Писма
Станишев само сака да е „интересен“
Посвојување само со врски
Исправка