ДЕНОТ НИЗ ФОТОГРАФИИ

Вселенското летало „Касини“ ја направи оваа монтажа на снимки на планетата Сатурн, и неговите прстени се осветлени од Сонцето на 17 октомври 2012 со употреба на инфрацрвен, црвен и виолетов спектрален филтер кои беа комбинирани за да создадат поглед со зголемена боја. Фотографијата беше направена со камерата со широк агол на вселенското летало „Касини“ на растојание од 800.000 км од Сатурн
Останати галерии