Фотографии на годината - Ројтерс

Контејнери несигруно висат на задната палуба на 47.230-тонскиот брод „Рена“ што плови под либериско знаме, на околу 22 км од Тауранга, на источниот брег на новозеландскиот Северен Остров, 20 октомври 2011. Продолжи извлекувањето на нафтата од погодените контејнери од бродот кој заринка во близина на Нов Зеланд, додека спасувачките тимови работеа на минимизирање на штетата во најтешката еколошка несреќа во последниве неколку децении
Останати галерии